Dartborden

Dartbord bestellen doe je bij Darthoek! Darten zoals Michael van Gerwen, Vincent van der Voort of Raymond van Barneveld? Dat begint met het juiste dartbord. Van instapsets voor beginners tot professionele dartborden voor gevorderden. Dartborden kopen doe je het voordeligst bij Darthoek.com. Bij ons ben je verzekerd van de laagste prijs en de snelste levering.

Filters:

Resultaat 1–24 van de 49 resultaten wordt getoond

Dartborden Bestellen

Ieder dartbord ziet er ongeveer hetzelfde uit. Rode, zwarte, beige en groene vakjes, de cijfers aan de rand en bullseye in het midden. Toch zit er wel degelijk verschil tussen de diverse dartborden. Zo is het op borden met dunnere draden bijvoorbeeld makkelijker om raak te gooien. Ook zit er verschil in de kwaliteit van het sisal, waarvan de borden gemaakt zijn. Hoe hoger de dichtheid van het sisal, hoe beter de kwaliteit van het bord en hoe langer het bord meegaat. Snel het beste dartbord bestellen? Dat kan bij Darthoek!

Beste Dartbord kopen

Een dartbord kopen is dus heel persoonlijk. Ben je net begonnen en wil je ervaren of darts voor jou dé sport is? Dan zou je kunnen beginnen met een voordeliger instapmodel. Maar komen de triples bij jou al makkelijk uit de handen en wil je je spel naar een nog hoger niveau tillen? Dan wil je vast een professioneel dartbord kopen. Bij Darthoek.com hebben we het beste dartbord voor iedere darter. Wil je bijvoorbeeld dat jouw punt automatisch geteld worden, dan kun je ook kiezen voor een elektronisch dartbord.

Wil je het dartbord kopen dat bij jou past? Bij Darthoek.com vind je de juiste dartartikelen voor jouw ultieme dartbeleving. Je kunt onder meer de volgende dartborden bestellen:

  • Winmau Blade 6
  • Winmau Blade 6 Dual Core
  • Winmau Blade 6 Triple Core Carbon Editie
  • Unicorn Eclipse Pro 2
  • Bulls Advantage 501
  • Bulls Shark Pro
  • Shot Bandit Plus Pro Trainer
  • McKicks Lightning Pro
  • Unicorn DB180 Home System darts

Dartborden en toebehoren

Met een dartbord en een set pijlen kun je alvast beginnen met gooien. Daarnaast hebben wij voor dartborden diverse accessoires en toebehoren om darten nog leuker, uitdagender, makkelijker of professioneler te maken.

Dartbord kopen bij Darthoek.com

Je kunt bijvoorbeeld niet altijd raak gooien. Wanneer je mikt op die ene laatste dubbel, kan het best gebeuren dat je het bord compleet mist en de punt van de dart in de muur terechtkomt. Natuurlijk wil je schade aan de muur tijdens het darten voorkomen. Daarom koop je bij ons surrounds, die de ring rondom het bord beschermen. Bij Darthoek.com koop je bijvoorbeeld de Pro Line Winmau en de Bulls Advantage.

Wil jij ‘one-hundred-and-eightys’ gooien als Gary Anderson, Peter Wright of Phil Taylor? Of wil je gewoon ontspannen met je vrienden een potje darten? Ga naar Darthoek.com voor de voordeligste dartborden met de snelste levering en de laagste bezorgkosten. Het beste dartbord kopen? Kop dan bij Darthoek.com.

Veelgestelde vragen over dartborden

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over dartborden.

Hoe lang gaat een dartbord mee?

De levensduur van een dartbord hangt af van het materiaal, gebruik en onderhoud. Een goed onderhouden sisal dartbord kan bij regelmatig thuisgebruik meerdere jaren meegaan. Maar dit is afhankelijk van hoe vaak het dartbord wordt gebruikt.

Van welk materiaal is een dartbord gemaakt?

Een dartbord is meestal gemaakt van sisal, een soort natuurlijke vezel afkomstig van de Agave sisalana plant. Deze vezels zijn bijzonder duurzaam en hebben een zelfherstellend vermogen, wat betekent dat ze na het uitwerpen van de dartpijlen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm. Dit maakt sisal ideaal voor dartborden, omdat het zorgt voor een lange levensduur en het vermogen om veelvuldig gebruik te weerstaan. Er zijn ook andere soorten dartborden, zoals elektronische dartborden, die gemaakt zijn van plastic en zachtere materialen.

Hoe onderhoud je het dartbord?

Het is belangrijk om je dartbord goed te onderhouden. Draai regelmatig de nummering van je dartbord om slijtage gelijkmatig te verspreiden. Je zult zien dat er na verloop van tijd op de plekken waar je veel gooit, slijtage te zien is aan het bord. Vermijd daarnaast blootstelling aan direct zonlicht en vocht. Gebruik een zachte, droge doek om het bord schoon te maken.

Waar moet je op letten bij dartbord bestellen?

Bij het kiezen van een dartbord is het essentieel om te letten op de kwaliteit van de sisalvezels, aangezien deze de duurzaamheid en het zelfherstellend vermogen van het bord bepalen. Zoek naar een bord met dunne scheidingen om ‘bouncers’ te minimaliseren en let op een stevig bevestigingssysteem voor stabiliteit tijdens het spel. Overweeg de reputatie van het merk en lees recensies voor inzicht in de kwaliteit. Houd rekening met je budget, maar besef dat een hogere prijs vaak een betere kwaliteit en speelervaring weerspiegelt.

Hoe hoog hangt het dartbord?

De officiële hoogte voor het ophangen van een dartbord, gemeten van de vloer tot het midden van de bullseye (het midden van het dartbord), is 1,73 meter (5 voet 8 inch). Deze standaard wordt wereldwijd gebruikt in zowel amateur- als professionele dartwedstrijden.

Hoe groot is een dartbord?

Een standaard dartbord heeft een diameter van 45,72 cm (18 inch). Dit is de officiële maat die wordt gebruikt in zowel amateur- als professionele dartcompetities. Deze afmeting zorgt voor de standaardisatie van het spel en wordt erkend door dartorganisaties over de hele wereld.

Welke merken dartborden zijn er?

Enkele bekende dartbordmerken zijn Winmau, bekend om hun hoogwaardige blade borden, Unicorn, die vaak gebruikt worden in professionele toernooien, en Harrows, een merk dat bekend staat om innovatieve ontwerpen. Andere populaire merken zijn Target en Bulls, elk met unieke eigenschappen en materialen die zich richten op zowel amateurs als professionals in de dartwereld. Deze merken bieden een scala aan dartborden, variërend in ontwerp, duurzaamheid en prijsklasse, om aan de behoeften van verschillende soorten darters te voldoen. Welk dartbord kopen? Dat hangt van je persoonlijke wensen, maar ook het te besteden dartbord speelt hierin een rol.