Shafts

Ben je op zoek naar nieuwe shafts? Bij Darthoek ben je aan het juiste adres. Bekijk ons ruime aanbod en bestel eenvoudig en snel jouw nieuwe shafts.

Filters:

Resultaat 1–24 van de 194 resultaten wordt getoond

Shafts kopen

Nog één pijl. Hij móet in de dubbel 18. Geconcentreerd kijk je nog eens naar de dart, om vervolgens je blik op het bord te richten. Je mikt, je laat de pijl los en die… zwaait af en mist de dubbel. Weg winnende pijl en weg overwinning. Had je nu maar een dart met een iets andere shaft gehad, die stabieler door de lucht zweeft. Precies die dart shaft kopen die bij jou past, doe je bij Darthoek.com.

Shaft bepaalt de route

Bij darten draait alles om de vlucht van de pijl. Doet die precies datgene wat jij wil, of kiest deze tijdens de gang naar het bord toch een iets andere route? Bij die vraag speelt de shaft van de dartpijl een belangrijke rol. De shaft is het gedeelte tussen de flight en de ‘barrel’. Dit deel van de pijl bepaalt waar het zwaartepunt ligt. Shafts zijn er namelijk in verschillende lengtes, waarbij short, intermediate en medium het meest gebruikt worden.

Beste shaft voor iedereen anders

Dé ideale shaft bestaat niet. Wat de beste shaft is, verschilt per persoon. Een langere shaft is over het algemeen populair bij darters die de pijlen wat meer aan de achterkant van de barrel vastpakken en/of een minder krachtige worp hebben. Darters die de dart meer aan de voorkant vast hebben en/of wat harder gooien, kiezen vaak juist voor een kortere shaft.

De meeste darters vervangen de shafts van hun dartpijlen regelmatig. Om uit te vinden wat voor jou de beste shaft is, zou je kunnen experimenteren met verschillende soorten en lengtes. Bij Darthoek.com kun je onder meer kiezen uit deze shafts:

 • Progrip Short 34 mm
 • Progrip Short pulse 37,5 mm
 • Progrip Intermediate 41 mm
 • Progrip Intermediate Plus 44,5 mm
 • Progrip Medium 48 mm
 • Winmau Vecta (in bovenstaande afmetingen)
 • Winmau Prism (in bovenstaande afmetingen)
 • Unicorn (in bovenstaande afmetingen)
 • Bulls bulk (5 x 3 shafts) (in bovenstaande afmetingen)
 • Winmau Stealth Short
 • Winmau Stealth Intermediate
 • Winmau Stealth Medium

Tips dart shafts

Waar moet je op letten bij het kopen van dart shafts? Wij hebben een aantal handige tips voor je. Kijk eerst naar je persoonlijke voorkeuren. Heb je een krachtige worp? Of gooi je meer op gevoel? Welk materiaal is het prettigs voor jou om mee te gooien? En met welk gewicht gooi je het liefst?
Let hierbij op dat langere shafts stabiliseren de dart, terwijl kortere een snellere vlucht bieden. Zorg er ook voor dat de shafts passend zijn met je barrels en test verschillende set-ups qua dartpijlen om uit te vinden wat het beste bij jouw stijl past. Het experimenteren met verschillende shafts kan een wereld van verschil maken voor jouw gooistijl en je resultaten.

Dart Shafts kopen bij Darthoek.com

Bij Darthoek.com vind je een uitgebreide collectie dart shafts. Die koop je voor de laagste prijzen, met de laagste bezorgkosten en de snelste levering. Ga daarom snel naar de webshop en bestel jouw ideale shafts. Shafts kopen is bij ons heel eenvoudig.

Veelgestelde vragen over shafts

Van welke materiaal worden schafts gemaakt?

Dart shafts worden gemaakt van diverse materialen. Veel gebruikte materialen zijn kunststof, aluminium, carbon, en soms titanium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen qua gewicht, duurzaamheid en flexibiliteit.

Hoe vaak moet ik shafts vervangen

Hoe vaak je shafts moet vervangen hangt af van hoe vaak je speelt. Ook het materiaal speelt hierbij een rol. Kunststof shafts moeten vaker vervangen worden dan aluminium of carbon shafts. Het is belangrijk om ze te vervangen zodra ze tekenen van slijtage vertonen of als ze beschadigd zijn.

Hoe ik de juiste lengte?

De keuze van lengte en stijfheid hangt af van je persoonlijke gooistijl en voorkeur. Langere shafts kunnen de stabiliteit van de vlucht verbeteren, terwijl kortere shafts meer controle kunnen bieden. Je doet er goed aan om verschillende shafts te kopen, zodat je zelf kunt ontdekken wat je prettig vindt.